jump to navigation

Geminid Meteor Shower kembali lagi 13 Disember 2010

Posted by azmirul in Astronomy.
Tags: ,
trackback

sumber: http://www.wired.com/wiredscience/2010/12/geminid-meteors/

If it’s clear where you are on Monday night, bundle up, head outside and look up. One of the best meteor showers of the year will peak on Dec. 13.

berdasarkan calculator diberi, kat malaysia (lembah klang), boleh start tengok bermula lepas pukul 11 malam ni (isnin) sehingga pagi besok (selasa), kalau ikutkan sampai terbit matahari tapi sebab dah terang mungkin dah tak nampak… peak hour dalam pukul 4 hingga 6 pagi besok (selasa)…. so, lepas sembahyang subuh, boleh try tengok di langit… location adalah pada constellation Gemini (malam di bahagian NE dan bila pagi di NW) tapi tengok keseluruhan langit pun sudah memadai sebab selalunya meteroid shower ni bertebaran ke semua arah…

Komen-komen»

No comments yet — be the first.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: