jump to navigation

Snapshots of my Astro Beyond (B.yond) HD Channel 20 Januari 2010

Posted by azmirul in Uncategorized.
Tags: , , ,
trackback

*kat bahagian bawah ada lagi gambar snapshots HD channel yang aku capture kat rumah aku untuk tatapan.

initial impression lepas install HD channel ni, bagi aku not bad ler… heher… aku cakap macam tu sebab aku dah pernah tengok gambar yang sama atau lagi lawa kalau guna blu-ray movie+ full hd tv… lagi satu, bagi aku patutnya HD channel ni dah lama Astro provide, kira sekarang consider lambat… tapi for info, HD channel ni kalau compare dengan channel standard astro guna decoder lama memang jauh beza, walaupun kat rumah aku cuma guna hd ready tv (720p / 1280×720 progressive) berbanding full hd tv (1080p HD / 1920×1080 progressive)…

lagi satu channel-channel lama yg bukan HD pun ada improvement nampak lagi cantik… kalau tidak dulu gambar jelas berkotak-kotak dan kurang sharp… kesimpulannya, kalau anda ada Plasma/LCD/LED TV, memang berbaloi ambil HD Channel untuk fully utilize kemampuan tv anda… kalau tidak macam bawak ferrari 80km/h… yela, takder pun salah dari segi undang2 cuma membazir…  hahaha

  • apa yg best: support full HD,  hdmi output, 5.1 digital output
  • apa yg tak best: sekarang cuma ada 4 channel HD, kena tambah bayar RM20, ada features yg blum ada macam recording dan usb.

p/s: ni aku capture guna iPhone ajer, sorry kalo tone color ada lari skit… ader yang under/over expose..

More info:

http://www.astro.com.my/byond/index.asp
Astro B.yond is a multi-phased innovation that begins with the first-ever High-Definition broadcast service in Malaysia. It is an entertainment experience like never before, the new standard in television.

Komen-komen»

1. myvitrd - 23 Februari 2011

aku punya decorder Byond tapi aku tak guna cable hdmi sebab tak langgan RM20 tu.. so gambar pecah sikitlah walaupun LCD tv..

Persoalan aku dah sambung sendiri HDMI dekat tv dengan decorder byond tu tapi gambar tak keluar.. bila aku check dekat software byond dia tulis HDMI off.. ada idea tak macam mana aku nak onkan..


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: