jump to navigation

Gambar bulan penuh waktu pagi guna iPhone 2 Januari 2010

Posted by azmirul in Astrophotography.
Tags:
trackback
Gambar di bawah diambil pada pukul 7.15-7.30 pagi… tengok bulan penuh waktu pagi, teringin nak ambil gambar tapi malas nak setup telescope atau guna DSLR.. jadi, aku ambil binocular dan letak iphone belakang dia, kira ok ler cuma penat sikit sebab nak stablekan binocular yg berat tanpa tripod dengan sebelah tangan pegang bino dan sebelah pegang iPhone.. memang mencabar.. haha.. rasa macam nak beli binocular baru yg boleh attach ke tripodjer heher… seperti biasa, gambar di bawah tidak secantik mana tetapi still mendatang kepuasan kepada aku sebab diambil sendiri.. kalo dalam astrophotography, selalu aku baca kat forum jgn tunjuk gambar yang tak jadi kepada orang lain sebab boleh menjejaskan minat orang ramai dalam bidang astronomi tapi rasanya pendapatni tidak betul… kena jujurler macam aku ada baca seorang amatur astronomer kata… “my hobby is learning astrophotography, not doing astrophotography”

Morning full moon (2 Jan 2010) using iPhone & 10x50 binocular

Komen-komen»

No comments yet — be the first.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: