jump to navigation

Gambar full moon 31 Dec 2009 1 Januari 2010

Posted by azmirul in Astronomy, Astrophotography.
trackback

Ni gambar bulan penuh yg diambil dgn telescope Orion Apex 90mm dan kamera DSLR Canon EOS 350D… gambar still tak berapa cantik tapi better dari gambar webcam aku sebelum ni… hheher.. tapi takper… practice makes perfect… ni diambil dgn abang aku malam tadi sebelum langit mendung dalam pukul 10.30 malam… utk makluman, ni bukan gambar gerhana… gambar gerhana sepatutnya dalam kul 2-5 pagi.. ingat nak tunggugak tapi dlm kul 11 malam, langit dah gelap…. so memandangkan malam ni pun malam jumaat… aku pun masuk tidur awal… hahaha.

Full Moon 31 Dec 2009 close-up (prime focus 40x)

gambar2 lain yg diambil malam tadi:

Gambar Full Moon 31 Dec 2009 (50mm) - perhatikan macamner mendungnya malam tadi penuh berawan

Full Moon 31 Dec 2009 (behind 25mm eyepiece)

Full Moon (Thumbnail) 31 Dec 2009

Komen-komen»

No comments yet — be the first.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: