jump to navigation

Senarai buku yg aku baca sepanjang 2009 19 Disember 2009

Posted by azmirul in Buku.
Tags:
trackback

hobby astronomy stop kejap memandangkan 2/3 hari ni cuaca tak menentu… so, aku balik kpd hobby lamer iaitu membaca.. malam tadi, aku try compile list semua buku yg aku dah beli & baca sepanjang 2009 (persediaan utk kira income tax, heher)… rasernya tahun ni memang produktif sungguh sebab berdasarkan simpanan resit rupa2nya aku dah beli dan baca (at least) lebih 40 buku yg mempunyai lebih 8,000 halaman muka surat sepanjang tahun 2009 ni… heher..

tu blum termasuk majalah (eg Tempur, Mastika, Apo, Stuff, T3, Ujang, Digital Camera, Solusi, TopGear, AutoCar, etc)/surat khabar/article/buku2 yg blum habis dibaca/ dan bacaan2 lain yg dah lupa…   ni aku nak share antara buku aku baca tahun ni:

  • Benarkah Iskandar Bukan Zulkarnain, 9789833604074, 200 m/s
  • Quranic Law of Attraction – Edisi Bahasa Melayu, 9789833603725, 146 m/s
  • Doa Ajaran Ilahi, Rasul, Sahabat + CD – Set Eksklusif , 9789675137457, 600 m/s
  • Dilbert What Would Wally Do, 9780752226064, 224 m/s
  • Try Rebooting Yourself, 978-0740761904, 128 m/s
  • Thriving On Vaque Objectives, 978-0740755330, 128 m/s
  • Fugitive From Cubicle Police, 978-0836221190, 224 m/s
  • Koleksi Terbaik Mastika, 87956990736, 189 m/s
  • Jatuhnya Sebuah Tamadun, 9789675137051, 235 m/s
  • BOS: SOICHIRO HONDA, 9789673225347, 62 m/s
  • BOS: SAKICHI & KICHIRO TOYODA, 9789673225316, 62 m/s
  • BOS: GOTTLIEB DAILER & K, 9789673225309, 62 m/s
  • BOS: WALT DISNEY, 9789673225279, 62 m/s
  • BOS: KONOSUKE MATSUSHITA, 9789673225323, 62 m/s
  • BOS: THOMAS WATSON, 9789673225286, 62 m/s
  • BOS: HENRY FORD, 9789673225361, 62 m/s
  • BOS: AKIO MORITA, 9789673225293, 62 m/s
  • BOS: LEVI STRAUSS, 9789673225330, 62 m/s
  • BOS: WILLIAM EDWARD BOEIN, 9789673225354, 62 m/s
  • Fatimah’s Kampung, 9789833083701, 120 m/s
  • Tunku Abdul Rahman Putra Al-Haj, 9789833698936, 239 m/s
  • Ahlul-Bait (Keluarga) Rasullah, 9789833020126, 497 m/s
  • Berdialog Dengan Jin, 9789834222963, 310 m/s
  • 101 Doa Para Nabi & Rasul (SC), 9789833494200, 200 m/s
  • Kisah Orang-Orang Yang Ditolong Allah, 9789830997933, 179 m/s
  • Mitos 72 Jin Solomon, 9789834358501, 288 m/s
  • Kitab Pengetahuan Hantu Malaysia, 9789834359652, 115 m/s
  • Bersahabat Dengan Jin, 9789833707386, 331 m/s
  • Terapi Ruqyah, 80256967992, 92 m/s
  • Belajar Dari Para Wali, 9789675249051, 249 m/s
  • Dilbert: 14 Years of Loyal Service, 978-0740773655, 128 m/s
  • Hello Bos, 9789676111418, 142 m/s
  • Yakjud & Makjud, 9789675137464, 564 m/s
  • Kisah Para Nabi, Teladan Bagi Orang Berakal (Ibnu Kathir), 9833011039, 880 m/s
  • The Power of Your Subconscious Mind, 9780735201682, 253 m/s
  • Beginilah al-Quran Mengajar Kami, 9789675102158, 180 m/s
  • Jin Hakikat & Pengubatan, 9789834070922, 198 m/s
  • Blue Ocean Strategy, 9781591396192, 240 m/s
  • 101 kisah & pengajaran daripada al-hadis & hayatus sahabah, 9789833494996, 220 m/s
  • Sherlock Holmes – Wira Kota London, 9789833654895, 195 m/s

Komen-komen»

1. Senarai buku yg aku baca sepanjang 2010 « Diari Azmirul Ibnu Hamzah – Astronomi Belakang Rumah - 16 April 2011

[…] tahun lepas, tahun ni sebelum nak isi income tax, nak kira balik buku yang aku beli dan baca… ikut […]

2. gadafi - 19 Mei 2013

Nak tanya buku blue oncean strategic dlm versi bahasa ada
tak?

azmirul - 19 Mei 2013

Saya baca yg versi English. Based on google search macam ada terjemahan tapi tak pasti bahasa Melayu atau Indonesia. Boleh refer mph:

Strategi Laut Biru
W. Chan Kim; Mauborgne, Renee
http://www.mphonline.com/books/nsearchdetails.aspx?&pcode=9789834396879


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: